India 2024

Tweede bericht: uit Fort Kotchi


Daar zijn we dan op onze eerste bestemming:: Kotchi. We zijn weer neergestreken op onze vertrouwde plek Niya’s Nest.. Wel na een vermoeiende reis en een paar teleurstellingen. Nou ja, er zijn ergere dingen..

Gister was onze beoogde rooftop kamer nog bezet door een groep van zeven jonge Indiërs. Vandaag konden we er pas in. Verder wilden we gister betalen voor de taxi vanaf het vliegveld met een briefje van 2000 rupees., dat we nog hadden van de vorige keer. Bleek dit biljet sinds 1 september vorig jaar niet meer geldig.. Een slimme manier van Modi om buitenlanders geld af te troggelen.! Er zijn nu alleen nog briefjes van 500 rupees en minder. Vandaag hebben we 500 euro gewisseld in Indiaas geld, daarvoor kregen we 450 biljetten van 500 rupees. Redelijk rampzalig!

Vanavond hebben we heerlijk gegeten in een restaurant met de naam Lila. Wij kenden dit restaurant als Farmer’s Cafe, een karakteristiek gebouw uit de 17 eeuw gebouwd door de Nederlanders voor een inheemse prinses. Op onze vraag of de kwaliteit van het eten nog hetzelfde was, antwoordden ze:”even better”. En dat was waar. Dus onze teleurstellingen vielen wel mee, 😂😂