India 2024

Laatste bericht: uit Voorschoten


We zijn weer thuis. Na een vermoeiende reis vanuit Mumbai stond Jelmer gisteravond op Schiphol te wachten om ons naar huis te brengen. We hadden 2 keer moeten overstappen: eerst in Muscat, Oman, daarna nog in Munchen. Het vliegveld in Muscat was gelukkig nog open, een ander vliegveld in de Ver. Arabische Emiraten was inmiddels dicht. Wel veel mondkapjes, wij hadden ze ook aangeschaft. In Munchen was het vliegveld zo goed als verlaten, we raakten totaal de weg kwijt, konden uiteindelijk net op tijd het (KLM)-toestel in, half leeg en niemand met een mondkapje.

De laatste week India was niet de beste. Candolim vonden we maar beperkt leuk. (De foto die Jelmer bij het 10e bericht heeft geplaatst, is wel van heel lang geleden. Het ziet er zo echt niet meer uit.) Het hele strand vol strandstoelen, zover als je kunt zien, en overal shacks met terrassen. In Mumbai hadden we ook pech. Zondag hebben we heerlijk door de wijken Fort en Collaba gelopen. Het is er zo rustig dat overal jonge mannen op straat aan het cricketen zijn. We hebben er favoriete winkels, een favoriete markt en een on-indiaas cafe: Universe, waar je ook heerlijk kunt eten. In de buurt van de Gateway of India is altijd veel te doen en te zien. Maandag zouden we een nachtje bij Sekhar en Sujata logeren en ook hun dochter, schoonzoon en de kleine Shaurya ontmoeten. Bleek Sekhar ’s nachts koorts en keelpijn te hebben gekregen, dus ons bezoek hebben we maar afgewimpeld om geen risico te lopen. Wel heel erg jammer.

Maar…. de eerste 6 weken waren als vanouds, we voelen ons in India nu eenmaal heel erg op ons gemak. Dat we beiden weer 4 kilo’s lichter zijn geworden, is meer het gevolg van een gezonde leefstijl daar, dan van het afzien van wat dan ook. We hebben steeds heerlijk gegeten. Ook hebben we aardig aan onze conditie gewerkt, door veel te lopen. En we hebben een lekker kleurtje opgedaan (nee, niet de holi-kleurtjes), maar dat zal er wel weer snel afgaan, nu het voorjaar nog even op zich laat wachten. Hoewel…. volgende week schijnt het toch een beetje lente te worden. Maar dan worden we misschien weer bleek om de neus van het Coronavirus.

Uit jullie reacties is gebleken dat jullie onze berichten hebben gewaardeerd. Wij vonden het op onze beurt heel leuk om onze ervaringen op te schrijven. Misschien tot volgend jaar?