India 2024

Naar Sri Lanka en (voor de 12e keer) India


Morgen om deze tijd zitten we hopelijk hoog en droog in het vliegtuig op weg naar Colombo, met tussenstop in Bangalore. Om kwart over drie ’s nachts komen we aan, dan met de taxi naar Negombo 10 kilometer van het vliegveld. Er is een kamer beschikbaar voor ons in guesthouse/restaurant Sea Joy, dat kennen we nog van vorig jaar.

Eigenlijk zijn we al sinds dinsdag gepakt en heeft de onrust zich van ons meester gemaakt. Woensdag oppassen en vandaag een crematie, we moesten dus wel op tijd  beginnen en we kijken er toch weer heel erg naar uit. Als we eerst maar in het vliegtuig zitten, dan valt alles van je af.

In Negombo kan Prasad niet wachten tot hij ons ziet. Met hem gaan we waarschijnlijk naar Anuradhapura. We proberen in Sri Lanka alles zo veel mogelijk met trein en bus te doen, maar dat zal misschien niet meevallen. Trincomalee en Kandy zal nog wel lukken, maar Nuwara Elia op de hoogvlakte moeten we misschien met een taxi bezoeken.

Op maandag 13 februari vliegen we van Colombo naar Ahmedabad in Gujarath. Het wordt een vermoeiende vliegreis met 8 uur wachten op het vliegveld van Chennai. Om 3 uur komen we aan, dan willen we nog naar Mount Abu, 220 kilometer verder. Doen we waarschijnlijk met een taxi. Daarna naar Jodhpur, waar Himanchu met vrouw en kind ons komt bezoeken vanuit Jaipur. We willen ook op bezoek bij Shambu Prajapad, die midden in de woestijn woont. Vervolgens reizen we naar Udaipur voor een bezoek aan Nirmala en Ramesh. Op 26 februari nemen we het vliegtuig naar Goa, voor ons heel bekend terrein. We gaan eerst naar Gokarna in Karnataka, daarna naar Candolim, naar Manuel en Jacklin in hun mooie huis “God’s Gift”.

Al met al reizen we wat luxer dan de vorige keren, maar ja we worden ook ouder (en wijzer?). We vinden het leuk als jullie via deze website met ons mee reizen.  Groeten, Mary, Wilte.