India 2024

Zesde bericht: Varkala


HET REGENT!!!  Na 5 dagen prachtig strandweer (32gr.)regent en onweert het nu, het koelt ook wat af. Varkala is de meest relaxte badplaats in India: liggend op een klif, met 20 meter stijl naar beneden het strand, schone, warme zee, soms hoge golven. Het straatje aan de rand van de klif vol met winkeltjes en restaurantjes, heerlijke terrassen uitkijkend over zee. ’s Avonds liggen de verse vissen uitgestald en kun je er een uitzoeken om te laten grillen of in de tandoori oven te laten garen. Met een biertje erbij…mmm

We verblijven in Kerala Bamboo House, vlakbij zee, in balinese stijl opgetrokken ruime , bamboe hutten, met terras, uitkijkend  op een prachtige tuin met in het midden een vijver met lotusbloemen. Op 20 meter afstand van onze hut het Ayurvedisch centrum voor een total body massage. Wilte ondergaat een Ayurvedische behandeling voor zijn onwillige knie (Januvasthi): massage en hete olie op de knie, plus medicijnen en smeersels. Zou het helpen? Mij heeft het vorig jaar wel wel geholpen.

We hebben Russische buren, die een film maken over de cultuur van Zuid-India. Ze zijn erg aardig, we moeten lachen om de 3 acteurs die in mooie gewaagde kleren rondparaderen. Verder komen we mensen tegen uit de Ashram o.a. Guy, een ontzettend aardige, open jongen van 24 uit Israel. Hij heeft er al wel een spannende tijd opzitten: 3 jaar in het leger. Hij was recrutentrainer en nu bedenkt hij wat hij verder gaat doen.

Het jaarlijkse tempelfestival was weer een hoogtepunt: veel muziek, dans, olifanten. Het mooiste was een enorme draagbaar met een versierde stellage van wel 10 meter hoog, die door wel honderd mannen en jongens 3 keer rond de tempel werd gedragen onder het uiten van stoere kreten. ’s Nachts tussen 2 uur en half 3, wij lagen te slapen, was er nog een donderend vuurwerk, waardoor iedereen tot in Trivandrum geen oog dicht kon doen.

Na 4 weken reizen, is het toch heel lekker om een weekje aan het strand te zijn, lekker lezen, ik heb net mijn boek omgeruild (Ken Follett), lekker vis eten met uitzicht op zee. Morgen reizen we verder naar Kovalam, waar we Diana en Stef zullen ontmoeten. Zij fietsen van Mamallapuram naar Kovalam, we zijn erg benieuwd naar hun verhalen. Zaterdag vertrekken zij naar Nederland en wij naar Amritsar, in het Noorden. Groeten,