India 2024

Negende bericht: Goa en Delhi


En dus zaten we heerlijk rustig een week in Goa: zon, zee, strand, temperatuur boven de dertig graden. Eigenlijk valt er verder niks spannends over te vertellen, we zijn behoorlijk bruin geworden, we hebben elke dag lekker vis gegeten, de kapper heeft ons een complete gezichtsbehandeling gegeven (ondanks protesten van Wilte) en we hebben genoten van  een rejuvenating ayurvedische massage. Op het heetst van de dag terug naar ons balkon met uitzicht op een veld met gras en palmen, af en toe grazende buffels, een wroetend varken en heel veel vogels. ’s Avonds een praatje of een kopje thee bij bekenden, winkeltjes kijken, daarna nog even lezen in ons spannende boek. Wie zou er dan nog zin hebben om terug te gaan naar Nederland, hoewel de lente kennelijk is begonnen. Natuurlijk is het ook wel weer leuk om naar huis te gaan.

Na precies een week zitten we nu weer in Delhi, 1200 km ten noorden van Goa. We vlogen goedkoop met Indigo, we moesten voor koffie en een broodje betalen. Heel wat anders dan de superluxe trein van Chandigarh naar Delhi, daar begonnen we met krantje en thee ’s morgens, daarna een compleet ontbijt (en dat voor nog geen 10 euro met z’n tweeen!). Gister heeft India van Zuid-Afrika verloren met cricket, ze praten hier de hele dag over cricket, 3 TV-kanalen alleen over cricket en pagina’s vol in de kranten. Als mensen horen dat we uit Nederland komen, zeggen ze dat Nederland helemaal niet zo slecht speelt op het WK, ze staan wel onderaan de ranglijst. Maar alleen het meedoen is voor Indiers al belangrijk, half India is cricketgek. Weten jullie de regels van cricket? Wij nog steeds niet.

Vannacht gaat ons vliegtuig om 4.15 uur, morgen hopen we om ongeveer 13.00 uur op Schiphol te zijn. Bedankt voor alle reacties, het was heel leuk om zo nu en dan iets terug te horen. Tot gauw, liefs